måndag 28 mars 2011

Elizabeth Taylor

hon var min allra första "finpappersdocka". Jag älskade hennes vackra kläder, lekte och klädde på henne den ena kreationen efter den andra.  Elizabeth Taylor var min idol när jag var liten, hon var för mig den allra vackraste.
Arnes Radio i Ånge hade en TVapparat i fönstret i början på 60-talet.
Jag kommer ihåg hur jag stod ute i kylan en snöig vinterkväll vid skyltfönstret och frös och tittade på "Lassie" på en flimrande svartvit bild. Utan ljud. Elizabeth var med.

Elizabeth Taylor 1932-2011.

Min pappersdocka som jag har kvar än idag.

söndag 27 mars 2011

Söndagspromenad


Lite kylslaget var det allt...snålblåst men härligt att få gå flera timmar. Fint nästan överallt men lite fult här och där också!







Fult...
                                                  
Fint!

torsdag 24 mars 2011

Ranunklar och en ny tavla som Lisbeth Boholm målat

Min nya kamera är inte så lätt att komma underfund med, en liten laptop med dess funktioner är ingenting mot denna avancerade tingest. Men det är bara att "hålla på", zooma, knäppa, läsa instruktioner, läsa igen och lära sig det som man behöver...de här bilderna tog jag alldeles nyss i marseftermiddagens underbara ljus som silade in genom fönstren.
Lisbeth har målat tavlan, räven ville på underfundiga vägar till mig, han har suttit där och väntat på bryggan länge nog. Nu har han fått komma hem./Kajsa








tisdag 8 mars 2011

Bruksvallarna ...

























...ett ställe för vila och underbara turer på fjäll och i skog, Yatzyturneringar, god mat, läsning, sömn och välbehövande återhämtning.

Lullens stuga i toppskick, underbart väder, bastu, snarkningar här och där.


Vilken tur jag har som har så många fina vänner!

måndag 7 mars 2011

Nu ska jag...

bli lite mer aktiv på min blogg! Det har varit ett långt uppehåll.
Snart kommer fjällbilder!

Om mig

Vi är två broderiglada vänner som broderar oss fram genom livet. För det mesta tycker vi att det är själva broderiresan som är nåt, resten, montering och sånt, är inte så viktigt i vår vardag. Vi älskar gyllene trådar, fina material att brodera på,pärlor, skrot. Vi samlar, sparar, sorterar, slänger och samlar igen. Vi har broderikurser då och då, inspirerar, skrattar och träffar många trevliga och kreativa kvinnor och en och annan man. Vi tycker om att fotografera och nu har vi startat en blogg för att dela med oss av allt kul! mail: stygnskvattorna@gmail.com stygnskvattorna.blogspot.com Välkomna!

Bloggintresserade