fredag 27 maj 2011

Hårrullsnostalgi


Ja, så här såg de allra första hårrullarna ut som jag kan minnas.
Mamma hade inte såna men kanske tant Astrid. Efter dom här kom metallrullar med nån sorts stickig borst inuti, sen kom det gröna, blå, gula och rosa i plast. Med plaststickor till som man stack fel ibland, rakt in i huvudsvålen istället för jäms med...Och efter dom kom Carmen curlers...

måndag 16 maj 2011

Fest för länge sen

Den här målningen är från ett svartvitt foto som togs av min morbror Robert nån gång mellan 1925-1930.
Min bror, som är intresserad av både foto och människor, vet vad alla heter.
Mannen längst till vänster är min farfar, Johan. Intill Johan står Anders Nordvall, Bror Larsson, Anders Ångström med fiolen i högsta beredskap, Isidor (Isse) Larsson, Vilhelmina Strandberg, min farmor Amanda, Matilda Ångström, Alma Ångström, Signe Larsson och längst ut till höger Karl Strandberg.
Jag kommer ihåg fyra av dessa människor, farmor och farfar naturligtvis och tant Matilda och hennes dotter Alma. Tant Matilda var en gammal dam med hes röst som jag hälsade på ibland när jag var liten. Hennes dotter Alma bodde på samma gård och var mycket konstnärlig. Hon gjorde bl.a.fina hattar och utsmyckningar till Barnensdagståget.

Alla är på väg till midsommarfirande i Gammelboda och dom gör en liten paus i beteshagarna norr om Ångebyn. Jag önskar att jag hade en tidsmaskin som kunde förflytta mig tillbaks i tiden...jag vill vara med!
Min dotter har målat den fina tavlan.

onsdag 11 maj 2011

tisdag 10 maj 2011

Frostbrunnsdalen i vårskrud

Att vandra i Frostbrunnsdalen så här års är bland det bästa som finns, fågelsången, ljuset, vattnet och grönskan!
 Gläntan

 Vid hängbron


 Lite vatten just nu.



Vindlande stigen

söndag 8 maj 2011

Smäcken

Här och där små installationer men mest bara jättestora tuvor.



söndag 1 maj 2011

Om mig

Vi är två broderiglada vänner som broderar oss fram genom livet. För det mesta tycker vi att det är själva broderiresan som är nåt, resten, montering och sånt, är inte så viktigt i vår vardag. Vi älskar gyllene trådar, fina material att brodera på,pärlor, skrot. Vi samlar, sparar, sorterar, slänger och samlar igen. Vi har broderikurser då och då, inspirerar, skrattar och träffar många trevliga och kreativa kvinnor och en och annan man. Vi tycker om att fotografera och nu har vi startat en blogg för att dela med oss av allt kul! mail: stygnskvattorna@gmail.com stygnskvattorna.blogspot.com Välkomna!

Bloggintresserade