fredag 30 september 2011

Kvällsaktiviteter



Hos Ingela och Gunilla kan man skapa och ha en trevlig kväll, titta gärna in på deras hemsida.
Garanterat roliga kvällar.

måndag 26 september 2011

Långt inne i skogen

i västra Medelpad spejar vi efter en björnmamma och hennes tre ungar som synts till just där flera kvällar i rad...



Vi sitter i bilen och känner oss trygga, ute är det alldeles tyst och stilla, ingen vind, solen håller på att gå ner...och inte en enda björn i sikte.

söndag 25 september 2011

Ulrika Lönnå

har gjort den här fina väven i Ånge kyrka. Det är ett utmärkt exempel på hur man kan göra en stor väv av smalare "remsor", perfekt för den som vill väva stort i det lilla. Men man måste nog vara ganska så noggrann med uträkningen.

måndag 19 september 2011

Hemma på gården...

...finns det ena och det andra, glömt och gömt.


Knivförvaringen i Stallkammaren


Pappas gamla skylt


Bra med några extrahjul


Kreidler K50, farfars gamla moped, veteranmoped kan man nog säga


Stilleben i härberet


Sorgekort, så vackert


Ett gigantiskt getingbo hittade vi också, det var så stort och tungt att det ramlat ner från lådans överkant. Snabbt in och lika fort ut.

tisdag 13 september 2011

Silvbergs gruva

Svamputflykt med nära och kära till bl.a. Silvbergs gruva i lördags. Underbart höstväder och massor av svamp i skogen. Mycket smått och gott hade hamnat i svampkorgen efter barnens idoga plockande. Småpinnar, mossa, lavar m.m. m.m. Och så svampar förstås. Rensande till sen kväll.


Det är sant, vattnet ÄR så här turkost!


Spännande!

söndag 11 september 2011

Jämtländska vyer


 Största delen av Jämtland är glesbygd, så här kan en 50-skylt se ut på en liten väg i den lilla byn Stavre. Vägverket tycks inte ta ansvar längre för små byvägar, de har blivit vägsamfälligheter allihop.


Vackert krackelerad...


Det här är ett av mina älsklingshus, solbränt och vackert


På andra sidan bygatan ligger sjön, det finns en liten brygga som ligger i sjön så fint mot solnedgången, men den kom inte med på bild...

Sundins badhus ligger ett stenkast ifrån, vilande på sina  tunna, känsliga ben

tisdag 6 september 2011

Om mig

Vi är två broderiglada vänner som broderar oss fram genom livet. För det mesta tycker vi att det är själva broderiresan som är nåt, resten, montering och sånt, är inte så viktigt i vår vardag. Vi älskar gyllene trådar, fina material att brodera på,pärlor, skrot. Vi samlar, sparar, sorterar, slänger och samlar igen. Vi har broderikurser då och då, inspirerar, skrattar och träffar många trevliga och kreativa kvinnor och en och annan man. Vi tycker om att fotografera och nu har vi startat en blogg för att dela med oss av allt kul! mail: stygnskvattorna@gmail.com stygnskvattorna.blogspot.com Välkomna!

Bloggintresserade