torsdag 30 augusti 2012

Sensommardagar

Saga, det ständiga sällskapet

En utsikt i ständig omvandling


 
Styggforsen

måndag 20 augusti 2012

Ånge folkskola

Glesbygd. Gammal tom skola som bara står och kostar pengar.
Minnen. Hopprep, hoppa hage, twistband, byta bokmärken och filmstjärnor, tränga bort varandra från hörnet, leka mellan träden i skogen och förbud att gå nära Ljungans strand.
Pölsa, kålrotsbitar, examen, rita och måla på gråa papper, blindkartor, skidtävling, hemkunskap.
Anna-Lisa Jönsson, den snällaste fröken som fanns.

Pojktoaletterna till vänster, flickornas till höger

Matsalen, vi ställde upp  på fina rader när fröken kom och hämtade oss

"Mitt" klassrum på mellanstadiet, vi hade rektor Öhrn som klassföreståndare, så vårt klassrum låg nära expeditionen. Vad gjorde rektorerna på den tiden...dom undervisade en hel del!

Trängselhörnet, man trängde ut varann, dom starkaste (pojkarna) vann så klart!

söndag 19 augusti 2012

Lilla Raa


En liten vassbåt på väg ut i stora världen

måndag 13 augusti 2012

Träffpunkt Härjedalen






Min morfar byggde en stuga i Tänndalen i början på 50-talet. Den är för länge sen borta ur släkten, men vi tillbringade många sommar-och vinterlov där.
Jag återkommer ofta till Härjedalen. Nu senast på "tjejträff" i juli.

Skolan var det inte så mycket bevänt med i Funäsdalen för länge sen. Man flyttade antingen till Ånge eller  Östersund för att läsa in gymnasiet, alt. Hermods i Malmö...I Ånge blev härjedalsflickorna och vi som kom från Ånge klasskamrater och knöt vänskapsband för livet.

Alldeles norr om hela liftsystemet i Tänndalen ligger Vallen, en gammal fäbod som slumrar bland midsommarblomstren. Där har en av oss som träffades levt riktigt fäbodliv när hon var liten.

onsdag 8 augusti 2012

Spöket Laban

finns på Avesta art. Där kan man sitta på myskuddarna och titta och vila småbenen en stund.

onsdag 1 augusti 2012

Gumman och gubben

...har stått och slipat och vevat i många år, vinter som sommar. Hon har fått ont i ryggen och fastnat i ett läge och satt stopp för det hela.




Om mig

Vi är två broderiglada vänner som broderar oss fram genom livet. För det mesta tycker vi att det är själva broderiresan som är nåt, resten, montering och sånt, är inte så viktigt i vår vardag. Vi älskar gyllene trådar, fina material att brodera på,pärlor, skrot. Vi samlar, sparar, sorterar, slänger och samlar igen. Vi har broderikurser då och då, inspirerar, skrattar och träffar många trevliga och kreativa kvinnor och en och annan man. Vi tycker om att fotografera och nu har vi startat en blogg för att dela med oss av allt kul! mail: stygnskvattorna@gmail.com stygnskvattorna.blogspot.com Välkomna!

Bloggintresserade