fredag 28 september 2012

50-talsmönster

Gardiner som funnits i mitt barndomshem så länge jag kan minnas...det fanns fyra längder, vi delade på dem, min syster och jag. Vackra färger, skön kvalité och fantastiskt mönster.
 
 
 
 
 
 
 

måndag 24 september 2012

Kristallen...



I natt när vi kom tillbaks efter våra vilda lekar så hade det hänt något!
En vacker glasbit hade anlänt och mitt ovanpå den hade lilla, trötta Gullan lagt sig, och brett ut sig så mycket som hon nånsin kunde!! Vi blev alla så förskräckta och förvånade..och glada. Den glänser så vackert!

söndag 23 september 2012

I skuggan av en SYKOMOR...

...ett nytt ord för mig, men nu vet jag!
Anne Carlquist, kär kollega, hade en utställning i Falun för några veckor sen. Hon virkar som ingen annan, vildvirkning!





måndag 17 september 2012

Lingonen



Bävrarna

har dämt upp hela sjön. Massor av tunga, stora och små anpassade stockar, grenar, pinnar och gräsröror med dy i, omsorgsfullt nerkilade i en logisk ordning med bara ett syfte; att få det så TÄTT som möjligt. Hela den lilla sjöns vattenstånd hade stigit med några decimeter!
Vi för en ojämn kamp mot bävarna, så fort vi åker därifrån så är jag säker på att dom simmar tvärs över sjön och sätter igång med återuppbyggnadsarbetet. Dom måste vara mycket starka och samarbeta bra för att åstadkomma liknande konstruktioner.

Tätt och fint, inget vatten rinner igenom!

Efter vår städning, vattnet forsar!


Sjön med dess utlopp, hyddan ligger på andra sidan till höger, långt härifrån.

torsdag 13 september 2012

Äsch

 
Det är så stimmigt här, vi går och lägger oss i snäckskålen!

måndag 10 september 2012

Nykomlingar


 
...får vi leka med er? Ja så klart, här får alla vara med!
 
"Elinnea", grannflickan, och Nanna leker med kompostpåsarna.
 

tisdag 4 september 2012

Alla småkattorna och en och annan hund

ser sig undrande och förvånat omkring där de står på sin plats; vart tog barnen vägen?
De små barnen som plockade oss upp och ner och hit och dit. Som handskades varligt med oss med sina små mjuka händer. Ingen av oss gick sönder. Och skulle nån göra det finns det LIM, sa mormor.

Vi väntar och längtar till nästa gång de kommer. Vi har det ganska gott, busar på nätterna när mormor sover...men så fort det blir morgon återvänder vi till vår plats.

 
 

måndag 3 september 2012

Surströmming, Oscars!




 
Den lilla fina, rena sjön

 
Ja då var det dags igen, den årliga sammankomsten! Saga frustade, fnös och nosade nyfiket, en del åt för artighets skull och andra åt och njöt...och kvällen var vacker och ljum.

Om mig

Vi är två broderiglada vänner som broderar oss fram genom livet. För det mesta tycker vi att det är själva broderiresan som är nåt, resten, montering och sånt, är inte så viktigt i vår vardag. Vi älskar gyllene trådar, fina material att brodera på,pärlor, skrot. Vi samlar, sparar, sorterar, slänger och samlar igen. Vi har broderikurser då och då, inspirerar, skrattar och träffar många trevliga och kreativa kvinnor och en och annan man. Vi tycker om att fotografera och nu har vi startat en blogg för att dela med oss av allt kul! mail: stygnskvattorna@gmail.com stygnskvattorna.blogspot.com Välkomna!

Bloggintresserade